De Kom-Post zorgt voor warmte en mienskip in De Alde Feanen

In 2018 wordt in natuurgebied De Alde Feanen de Kom-Post gebouwd. De Kom-Post is een paviljoen dat is opgebouwd uit organisch materiaal en restmateriaal. Een soort burcht waar ongeveer 45 mensen plaats in kunnen nemen. Ontwerper/kunstenaar Elmo Vermijs kreeg van kunstprogramma Stream de opdracht om een kunstwerk te ontwerpen dat: “Het samenspel tussen mens, natuur en tijd centraal laat staan.”

De basis wordt gevormd door stoeptegels en een hekwerk. Het hekwerk wordt gevuld met houtsnippers en gft-afval. Door de composterende werking zullen de “stoeptegel-banken” heerlijk behaaglijk aanvoelen. Het wordt de ideale plek om samen te komen en in de donkere nacht naar de sterrenhemel te kijken, óf om juist overdag naar de vogels van het Pettebosk te luisteren. Naast een warme plek voor de bezoekers, levert de Kom-Post eens in de drie jaar ook nog zo’n 250m3 hoogwaardige compost op.

De Kom-Post wordt in de zomer van 2018 gebouwd in het landschap van het Pettebosk, vlakbij het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Alde Feanen. Rondom het paviljoen worden publieksactiviteiten georganiseerd, zoals bouw- en luisterdagen, educatie en workshops.

Niels Gerstel
Geschreven door
Werkt al bijna 30 jaar in de Friese Media. Oprichter van GPTV, de eerste Regionale Commerciële TV-zender in Nederland. Mede-bedenker van Finster op Fryslân.

Laat een reactie achter

Jouw email adres wordt niet gepubliceerdVereiste velden zijn gemarkeerd met een

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>